WV&DBinNZ

januari 28, 2012

Hackfalls, here we come

Filed under: Hackfalls,Hackfalls Arboretum — Dick Bos @ 8:31 pm

Vanaf het krieken van de dag is het een stralende dag, deze zaterdag. En al die regen van gisteren geeft meteeen een bijzondere sfeer.

Hackfalls Station and Arboretum, Tiniroto, Gisborne NZ

Na al dat moois gaan we aan het werk. De laatste chips van de hopen die Wilma en ik voor de vakantie samen met Daemo hadden geproduceerd, hebben we vanochtend opgeruimd. Een paar rhodo’s verwend.
Gerben wil wel even met de nieuwe Mule de chips vervoeren…….. (We zullen maar niet verklappen welke capriolen hij daarbij uithaalt).

Gerben in the Mule at Hackfalls Station and Arboretum, Tiniroto, Gisborne NZ

Daarna een grote opruimactie. In de hoek van de Oak Paddock waren een aantal takken uit een Quercus bicolor (cat 1961 013) gebroken. Dat kwam eigenlijk doordat er een populier was omgeknakt (denken we). Het was nogal een slagveld. Dat slagveld leverde drie trailers met openhaardhout op, en een mooie bos takken voor de chipper.

Hackfalls Arboretum, Tiniroto, Gisborne NZ

Aan het eind van de middag hebben Kees en ik de nieuwe compost-bin van Diane volgegooid met een deel van het materiaal uit de ouwe compost-bin dat er nog naast lag. Die nieuwe compost-bin is gemaakt door Daemo. Hij ziet er fantastisch uit.

foto’s Kees

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.